Agritime
Image default
Aanbiedingen

Donzen dekbed, hoe kun je die wassen?

donzen dekbedden kunnen gewassen worden, maar het vereist wat speciale zorg en aandacht om ervoor te zorgen dat het dekbed niet beschadigd raakt. Hier zijn de algemene stappen om een donzen dekbed te wassen:

  1. Controleer het waslabel: Raadpleeg altijd het waslabel op het dekbed voor specifieke instructies. Het kan informatie bevatten over de maximale watertemperatuur, het type wascyclus en andere belangrijke details.

  2. Controleer op vlekken: Controleer het ganzendons dekbed op eventuele vlekken voordat je het wast. Pre-behandel eventuele vlekken met een mild wasmiddel voordat je het dekbed in de wasmachine plaatst.

  3. Gebruik een grote wasmachine: Gebruik een wasmachine met een grote capaciteit, bij voorkeur een voorlader, zodat het dekbed voldoende ruimte heeft om goed te bewegen tijdens het wassen.

  4. Kies het juiste wasmiddel: Gebruik een mild vloeibaar wasmiddel dat geschikt is voor donsproducten. Vermijd wasmiddelen met bleekmiddel of enzymen, omdat deze de donsvulling kunnen beschadigen. Volg de instructies op het wasmiddel voor de juiste dosering.

  5. Wassen op een zachte cyclus: Selecteer een zachte cyclus met koud of lauw water. Een langere spoeltijd kan helpen om alle zeepresten uit het dekbed te verwijderen.

  6. Droog het dekbed: Na het wassen is het belangrijk om het dekbed grondig te drogen om te voorkomen dat er vocht achterblijft, wat schimmel- of geurproblemen kan veroorzaken. Het is aan te raden om het dekbed in een grote droger te plaatsen, samen met een paar schone tennisballen of speciale droogballen. De ballen helpen om de klonten in het dons op te breken en zorgen voor een betere verdeling van de vulling tijdens het droogproces. Gebruik een lage tot middelhoge droogstand en controleer regelmatig of het dekbed volledig droog is. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte en dikte van het dekbed.

Het is belangrijk op te merken dat sommige donzen dekbedden mogelijk alleen professioneel gereinigd moeten worden. Controleer daarom altijd het waslabel en volg de instructies van de fabrikant nauwkeurig op.

Als je twijfelt over het wassen van jouw specifieke donzen dekbed, raadpleeg dan een professionele stomerij of neem contact op met de fabrikant voor advies op maat.