Agritime
Image default
Woning en Tuin

Dit verwachten experts in de toekomst van de winkelcentra in steden

Dat onze maatschappij aan het veranderen is, mag geen verrassing zijn. Meer en meer speelt zich af in onze digitale maatschappij, waardoor steden meer en meer verlaten ogen. Loop bijvoorbeeld maar eens op een dinsdagmiddag door een stad bij jou in de buurt; je komt niet overdreven veel mensen tegen. Is dit alarmerend voor eigenaren van winkelvastgoed? En is dit alarmerend voor ketens die veel fysieke winkels in ons land hebben? Opvallend genoeg zijn experts het hier niet helemaal over eens.

Aanhoudende populariteit,

Sommige experts, zoals Damborg.nl, verwachten dat het winkelvastgoed populair blijft. Deze experts vermoeden dat niet iedereen van online shoppen houdt. En dat sommige winkels simpelweg bestaansrecht blijven houden, omdat sommige producten niet online aangekocht kunnen worden. Als je bijvoorbeeld een nieuwe bank voor in je woonkamer wilt kopen, is het wel zo prettig als je proef kunt zitten op deze banken.

Dat deze aanhoudende populariteit niet zomaar uit de lucht komt vallen, bewijst Coolblue. Deze keten heeft in de afgelopen periode namelijk meerdere fysieke winkels in ons land geopend. Dáármee geven zij aan dat zij ook verwachten dat de fysieke winkels in de toekomst populair blijven.

Online winkels hebben de toekomst

Andere experts zijn ervan overtuigd dat de online winkels dé toekomst zijn. Volgens deze experts is het eenvoudig, voordelig en zorgeloos om via het internet te shoppen. Dat sommige producten in het echt bekeken moeten worden, is volgens deze experts een niet al te groot probleem. Zij verwachten bijvoorbeeld dat dit in de toekomst kan met behulp van een VR-bril of andere technologieën. Indien deze experts gelijk krijgen, is dit inderdaad alarmerend voor de winkelcentra. Deze winkelcentra kunnen mogelijk na enkele jaren in dat geval hun deuren sluiten. Puur omdat iedereen online shopt en niet meer op een dinsdagmiddag naar een winkelcentrum toe gaat. Welke experts gelijk gaan krijgen? De toekomst gaat het leren. Het is hoe dan ook een spannende en interessante tijd waarin we leven. Een interessante tijd waar ook door vastgoedinvesteerders met veel spanning naar gekeken wordt.