Agritime
Image default
Woning en Tuin

De veiligheid van een cilinderslot

Een slot koop je voor de veiligheid. Je wilt er zeker van zijn dat je slot van goede kwaliteit is en dat het lastig is om het te forceren. Om meer te weten te komen over de veiligheid van veiligheidscilinders/sloten, lees je hier meer over keurmerken en de meerpuntssluiting.

Keurmerken

Als een veilig slot wilt kopen, kun je letten op het keurmerk. De meeste sloten hebben een keurmerk. Dan ben je zeker van een goede kwaliteit. Indien je de sleutel aanschaft bij een slotenmaker, heeft het slot vaak al een keurmerk. Bij een slot van de bouwmarkt is dit niet altijd het geval. Het is dus verstandig om dit goed te controleren. Een bekend keurmerk voor de veiligheid van sloten is SKG.

Het SKG keurmerk

SKG staat voor ‘Stichting Kwaliteit Gevelbouw’. Het is een keurmerk voor sloten dat wordt gevolgd door maximaal 3 sterren. Hoe meer sterren, hoe veiliger het slot. Heb je een veiligheidscilinderslot met een SKG keurmerk en 1 ster, dan mag het niet inbraakwerend worden genoemd. Wel kan het slot een vertragende functie hebben bij inbraak, zodat het preventief kan worden ingezet.

Een meerpuntssluiting

Voor extra beveiliging zie je bij veel huizen tegenwoordig een meerpuntssluiting. Dit is een insteek cilinderslot in een nog veiligere versie. Het verschil is dat het sluitsysteem 3 tot 5 sluitpunten heeft verspreid over de hele deur. Om de deur te kunnen openen en sluiten dien je de deurklink omhoog te duwen.

https://www.veiligheidsslotenshop.be