Agritime
Image default
Woningen

Appartement aan de Belgische kust kopen!

Wat moet je op letten

Overweeg je een appartement te kocht aan de Belgische kust, maar heb je er geen ervaring mee en twijfeling je of dit wel een verstandige inlegkapitaal is? Propenda.be zet bij deze een tal spullen op een rijtje, zodat je een verstandige besluit kan nemen.

Beleggen in een appartement aan de kust is nog steeds een verstandige verandering, risicoloos als je af en toe zelf graag van een weekje kust geniet. nu je al helemaal geen interest meer krijgt op je spaarcenten, wordt een inlegkapitaal aan de kust alleen maar interessanter.

Investeer nadenkend

Ofschoon in sommige kustgemeenten de prijzen onder druk staan en de oudere appartementen op de zeedijk goedkoper de deur uit gaan, kan je nog steeds raadzaam beleggen. Opteer best voor een recenter appartement, eventueel op een iets mindere gunstige ligging. Deze zijn vaak een pak goedkoper en dus ook houtvlotter te bekostigen en aan een schappelijke prijs te pachten.

De dure, vaak wat oudere appartementen blijven soms langere te koop staan en dit drukt natuurlijk op de gemiddelde verkoopprijs. Vandaar dat de vastgoedprijzen aan de kust stagneren. Voor de juiste appartementen is er echter nog steeds veel vraag. En zelfs als de roemen van de apartement drastisch zouden valleien, blijven de redenen er hun waarde terughouden.

Hoe een appartement kiezen?

Koppelwoord er een helen demografische factoren zijn waar je rekening mee kan liefhebben, blijft het determineren van de kustgemeente waar je gaat beleggen in een apartement, toch voordien een gevoelsmatige kwestie. Plausibel ga je er zelf toch ook heel wat tijd doorbrengen. Volgende afdingen performen vaak mee:

Vaak ging je als kind al mee naar de zee, zo kan je al een bepaald keuze hebben voor de administratief district die je kent.

De vorm en het vrijetijdsaanbod kan ook een doorslaggevende factor zijn. Op een verlof wil je meestal toch wel wat beleven. In de seizoen valt er logischerwijs natuurlijk heel wat meer te beleven aan de kust.

Uiteraard kan het begroting ook een belangrijke rol spelen. Middelkerke is bv. Een stuk goedkoper dan Knokke. Hou er rekening mee dat bestaande appartement vaak ruimer zijn dan nieuwbouwappartementen, maar ook een heel stuk meer in onderhoud kunnen kosten.

Bestaande appartementen zijn dan wel weer een stuk voordeliger, waardoor er nog een renovatiebudget kan resteren.

Laat ontroering echter niet de bovenhand krijgen bij je optie en inspecteer je boodschap eeuwig grondig:

Verwarming : veel oude gebouwen voorschrijven nog over een elektrische verwarming.

Glas : enkele beglazing komt nog veel voor bij oude appartementen.

De lening betaalt zichzelf af

Wil je daarbij je apartement pachten aan andere zonnekloppers en toeristen, dan betaalt je kredietverlening zichzelf vaak terug. Hotels zijn aan Belgische kust, beschermd in het hoogseizoen, vaak peperduur waardoor heel wat mensen een apartement als het perfecte alternatief zien.

Bekijk de algemene toestand van het volledige gebouw. Hou ook rekening met de gemeenschappelijke kosten. Beleggen in vastgoed aan de kust is dus nog immer een verstandige investering. Selecteer de administratief district van je claim, koop bij claim een onlangs appartement en geniet nog jaren van je investering…

https://be.propenda.com/keyword/appartement.html