Agritime
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over het onderhoud van een betonlook tafel

Je ziet het steeds vaker: een betonlook tafel. Deze tafel valt onder de industriële look. Een look die erg populair is. Dit is ook niet zo gek sinds de industriële look bij veel stijlen past en goed te combineren is. Maar hoe moet je dit meubel onderhouden? En is het ook belangrijk om de tafel te behandelen voordat je het gebruiken? In deze blog vertellen wij jou alles wat je moet weten over het onderhoud en de behandeling van een betonlook tafel.

Behandeling van een betonlook tafel 

De betonlook wordt gecreëerd met beton ciré. Dit wordt op een houten ondergrond geplaatst. Het meubel wordt dus eerst uit hout gemaakt. Met vegende bewegingen en met meerdere lagen wordt het beton ciré aangebracht. 

 

Voordat je de betonlook tafel gaat gebruiken, is het verstandig om een waterafstotende laag aan te brengen. Zo zorg je ervoor dat de tafel beschermt is tegen vocht en vuil. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je betonlook tafel, is het aangeraden om jaarlijks deze beschermlaag aan te brengen. Zo blijft het beton het langst mooi.

Onderhoud van een betonlook tafel

Ondanks dat er een beschermlaag op de betonnen tafel zit is het nog steeds heel verstandig om een tafelzeil en onderzetters te gebruiken tijdens het eten en drinken. Zo voorkom je dat er vet en vocht plekken ontstaan in het beton. 

 

Daarnaast moet je oppassen met zuur producten. Het beton is namelijk niet bestand tegen zuren. Pas daarom op met welk product je de tafel schoonmaakt. Gebruik bijvoorbeeld geen schoonmaakmiddel met citroen erin. Pas ook op met wijn. Wees bewust van wat je op de tafel zet om kringen te voorkomen. 

 

Meubels hebben geen eeuwig leven, maar met deze onderhoud tips voor betonlook tafels heb jij lang plezier van je industriële meubel

https://industrielemeubelshop.nl/product-categorie/betonlook-meubelen/betonlook-tafels-met-stalen-poten/