Agritime
Image default
Bedrijven

3D bouwtekening laten maken dankzij 3D laser scanning

3D bouwtekening laten maken door 3DLS

3D scanning adviesbureau 3DLS, gevestigd in Enschede, is opgericht door specialisten in het vak met meer dan 10 jaar ervaring in bouwconstructies, installaties en infrastructuur. Ons deskundige 3D scanning team is zowel nationaal als internationaal inzetbaar voor diverse projecten. Voor een impressie van ons werk, bekijk hier onze portfolio en referenties. We geven advies op het gebied van beton-, staal-, hout- en steenconstructies en kunnen hiervan nauwkeurige 3D scans dankzij onze speciale compacte en ultra moderne Faro 3D laser scanner. Ook kunnen we precieze 3D bouwtekeningen maken van bestaande constructies met zeer veel detail.

Diversiteit in 3D laser scanning opdrachten

Onze opdrachtgevers zijn o.a. architecten, aannemers, particulieren, woningcorporaties en projectontwikkelaars. Samen met hen worden projecten gerealiseerd door heel Nederland. Deze projecten variëren van utiliteitsbouw, hoogbouw, woningbouw, combinatie van woningen en winkels, zorgcentra, scholen tot kleine verbouwingen voor particulieren. Wij stellen ons als bureau open op om voor onze klanten en bouwpartners het meest optimale uit een constructief ontwerp te halen. Ons streven is optimale samenwerking met de bouwpartners tijdens het gehele bouwproces en ze tijdig voorzien van de juiste informatie voor een juiste voortgang van het project.

Dit constructief ontwerp begeleiden wij niet alleen in de ontwerpfase maar ook later in de uitvoeringsfase. Waarom? omdat met onze 3D scan wij kunnen zien of er afwijkingen worden geconstateerd. Zo kunnen we snel bouwfouten opmerken en ingrijpen. Een voordeel van het 3DLS is dat we een snel en flexibel 3D scan team operationeel hebben staan die goed bereikbaar is. We hanteren dus korte lijnen en waarderen goed persoonlijk contact. Ons ervaring leert ons dat altijd ten goede komt voor een project. Getuige de vele projecten en referenties die al voor zijn gegaan.

Sterk in het maken van 3D bouwtekeningen

We bieden ook de mogelijkheid om de 3D bouwtekeningen om te zetten naar standaard 2D tekeningen. Ook deze 3D tekeningen kunnen ‘rich information’ bevatten zoals vluchtwegen, brandtrappen, locatie brandblussers en meer belangrijke details informatie. Zijn er zaken gewijzigd aan de constructie of installatie? Geen nood. Dan kunnen we bestaande 3D bouwtekeningen updaten door een nieuwe ‘as built’ scan te maken. Zo kunnen we 3D tekeningen altijd snel actualiseren wat natuurlijk geld en tijd bespaart.

Tot slot kunnen wij ook prima werken met bestaande BIM systemen. Zo kunnen we het tekenwerken uitwerken met één van de meest bekende programma’s: AutoCad. Constructies en installaties werken we nauwgezet uit in 3D en kunnen we direct in de cloud zetten via cloud webshare software. Zo hebben alle gebruikers altijd toegang tot de meest actuele informatie en 3D tekeningen.

Maak een afspraak met 3D bouwtekening specialist 3DLS uit Enschede

Zie ook jij de meerwaarde van 3D scanning in en de extra mogelijkheden die er ontstaan bij de ontwikkeling of aanpassing van een gebouw, installatie of een bestaand infrastructuur in 3D weergeven? Maak dan gauw een afspraak met het 3D scanning team van 3DLS. Wij zijn gevestigd in Nederland (Enschede), maar zijn nationaal en internationaal operationeel voor gerenommeerde bedrijven uit de hele wereld in de maakindustrie, installatiebedrijven, architectuur, scheepvaart en industrie.

https://www.3dls.nl