Agritime
Image default
Aanbiedingen

Wat moet u zoeken in een kattentuigje?

Wat moet u zoeken in een kattentuigje?

Een goed kattentuig is essentieel, of u nu met uw kat reist, gaat wandelen of naar de dierenarts gaat. Met een goed kattentuigje kan uw avontuurlijke kat veilig de wereld buiten uw voordeur verkennen. Nu steeds meer katten de wereld buiten de vensterbank verkennen, wordt het kiezen van een geweldig kattentuig een steeds serieuzere onderneming en een reëel probleem voor een groeiend percentage van de kattenverzorgers.

De beste kattentuigjes zijn veilig en beveiligd.

Katten zijn behendig en snel en kunnen uit bijna alles glippen wat u ze aandoet, dus het is belangrijk om een harnas te kiezen dat veilig genoeg is om uw kat te beschermen. Omdat het aanbod van testresultaten kattentuigjes relatief beperkt is, komt u misschien in de verleiding te kiezen voor een klein hondentuigje in plaats van een tuigje dat speciaal voor katten is gemaakt. Sommige kleine hondentuigjes werken goed voor katten, maar vergeet niet dat een kleine hond een zeer korte romp heeft in vergelijking met een kat. Omdat ze ontworpen zijn voor de kortere romp van een hond, knellen hondentuigjes vaak ongemakkelijk in de oksels van uw kat.

Het is altijd belangrijk om de maattabel en de instructies van de fabrikant te raadplegen om het perfecte harnas voor uw kat te vinden. Een goed passend tuigje moet goed zitten, maar niet strak. Er moeten twee vingers tussen het tuigje en het lichaam van uw kat passen. Zoek naar harnassen met verstelbare nek- en taillebanden. Hiermee kunt u de pasvorm afstemmen op uw unieke kat, voor optimale veiligheid en zekerheid.

De beste kattentuigjes zijn goed gemaakt.

Het is gemakkelijk voor verkopers van kattentuigjes om goedkope hondentuigjes in de groothandel te bestellen, ze tegen lage prijzen te verkopen en toch nog winst te maken. Maar deze tuigjes zijn meestal niet goed gemaakt, en ze zijn geneigd binnen enkele maanden uit elkaar te vallen. Het is belangrijk om een goed gemaakt kattentuig te kiezen dat je niet in de steek laat tijdens een buitenavontuur. De beste kattentuigjes zijn intelligent ontworpen en integer geconstrueerd.

De beste kattentuigjes zijn comfortabel.

Ken je kinderen die ultragevoelig zijn voor de manier waarop hun sokken in hun schoenen aanvoelen of die kronkelen bij de aanraking van een label in hun T-shirt? Overgevoelige kinderen zijn de menselijke versie van uw kat. Katachtigen zijn extreem gevoelige dieren die een perfect passend harnas nodig hebben dat hun bewegingsvrijheid niet beperkt.

Zoek harnassen met brede riemen die het gewicht gelijkmatig over het lichaam van uw kat verdelen. Harnassen met dunne nylon banden hebben vaak knelpunten die in het lichaam van uw kat kunnen graven, waardoor ze minder comfortabel zijn. Behalve minder comfortabel zijn ze meestal ook minder veilig dan die met bredere banden. Kies in plaats daarvan voor ademend materiaal van zacht gaas of katoen.

Hoe meet u een kat op voor een harnas?

Om de maat van het harnas van uw kat te bepalen, hebt u twee belangrijke metingen nodig: de nekomtrek en de borstomtrek. Gebruik een flexibel meetlint (het soort dat een kleermaker gebruikt) en meet deze twee maten op het lichaam van de kat. Meet de borstomtrek van de kat vlak achter de voorpoten. Als u een bijzonder pluizige kat hebt, kunt u voorzichtig op de vacht drukken. Vergelijk vervolgens deze getallen met de maattabel van de fabrikant, en kijk of zij aanvullende tips hebben voor de maatvoering van hun product.

Wat voor tuigje is het beste voor een kat?

Elke kat is anders, dus er is niet altijd een standaard tuigje voor katten. Denk bij het kopen van een tuigje aan de grootte, het activiteitenniveau en het comfort van uw kat. Neem ook de maten van uw kat op om de juiste maat te kiezen.

Zijn kattentuigjes wreed?

Er is niets wreeds aan het kopen van een tuigje voor uw kat, zolang u er een kiest die goed past en uw kat veilig houdt. Het is ook belangrijk dat u het tuigje op de juiste manier gebruikt – uw kat zou het niet nodig moeten hebben, tenzij u hem buiten uitlaat.

Kan ik mijn kat trainen om aan de lijn te lopen?

Ja! Een kattentuigje helpt om uw kat veilig te houden tijdens de training aan de lijn en de daaropvolgende wandelingen. Bekijk onze uitgebreide gids over het trainen van een kat aan de lijn.