Agritime
Image default
Aanbiedingen

Sorteermachine

Wil je het sorteer proces van bijvoorbeeld groenten efficiënter laten verlopen?

Dan kan je gebruik gaan maken van een sorteermachine. Een sorteermachine neemt een groot gedeelte van je werk uit handen. Dit is handig wanneer je merkt dat je (te) weinig tijd hebt voor andere werkzaamheden. Een sorteermachine kan sorteren op verschillende factoren. Dit kan op kleur, grootte of vorm van bijvoorbeeld groenten. Verder kan je de sorteerdekken vlak of aflopend instellen. Als je voor een vlak sorteerdek kiest is het precisie optimaal. Als je ervoor kiest om een aflopend sorteerdek te gaan gebruiken dan krijgt de groente een voorwaartse snelheid. Hierdoor neemt de sorteer capaciteit toe. Er zijn zelfs machines die zo geprogrammeerd worden dat ze zieke groentes kunnen herkennen. Elk sorteerdek heeft een eigen zeefreiniger. Deze is uiteraard productvriendelijke zodat er geen groente beschadigd of verloren gaat. Een sorteermachine is gemakkelijk te besturen en je kan verschillende toerentallen en tijden instellen.

 

Voordelen sorteermachine

Hieronder zijn een aantal eigenschappen van een sorteermachine

–       Minimaal onderhoud: als de sorteermachine eenmaal goed is ingesteld heb je weinig tot geen onderhoud aan de machine.

–       Compact: door het compacte ontwerp van de sorteermachine is hij vrijwel overal te plaatsen. Ook is het compacte ontwerp voordelig zodat hij niet in de weg gaat staan.

–       Instelbare zeefdekken: je kunt de zeefdekken zelf instellen. Dit kan vlak of aflopend zijn. Met een vlak zeefdek is de precisie van de sorteermachine maximaal

–       Hoge capaciteit: ookal is het ontwerp erg compact betekend dit niet dat de sorteermachine een lage capaciteit heeft. In tegendeel zelfs. Om de capaciteit toe te laten nemen kan je de zeefdekken aflopen instellen

–       Sorteerbeweging instelbaar: doordat de sorteerbeweging instelbaar is kan je de sorteermachine helemaal naar eigen hand zetten. Ben je toch niet helemaal tevreden met de sorteerbeweging? Dan kan je hem gerust weer aanpassen.

https://www.tolsmagrisnich.com/nl/producten/verwerken/sorteermachine/