Agritime
Image default
Woningen

Mooie kasten voor in de woonkamer

Een nieuwe kast uitzoeken voor de woonkamer is niet niks. Het type kast heeft immers een grote invloed op de sfeer en uitstraling van de ruimte. Zo geeft een grote, massieve kast met deuren een heel andere ‘look’ dan een smalle stellingkast. Ook de kleur van de kast kan veel voor een ruimte doen. Zo kan een lichte kleur de kamer groter doen lijken, terwijl een donkere kleur de kamer een warme, gezellige uitstraling kan geven. De materiaalkeuze kan ook een belangrijke rol spelen. Een houten kast kan bijvoorbeeld warmte en karakter toevoegen aan de ruimte, terwijl een metalen kast een moderne, industriële uitstraling kan hebben. Het materiaal kan ook van invloed zijn op de duurzaamheid en onderhoud van de kast. Daarbij is het ook belangrijk na te gaan hoe de rest van de woonkamermeubels eruit zien. Een grote kast met een uitgesproken kleur en vorm, kan invloed hebben op de ‘look’ van de overige meubels. Op de website van Emob staan ontzettend veel voorbeelden van Emob kasten.

Het is daarom niet zo gek dat er ontzettend veel verschillende soorten kasten te koop zijn. De vraag wat een geschikte kast is, is dus niet eenstemmig of eenvoudig te beantwoorden.

Verschillende soorten kasten

Mensen kiezen vaak vanuit een functioneel oogpunt voor een kast in de woonkamer, bijvoorbeeld voor het opbergen van boeken, fotolijstjes en andere dingen, multimedia-apparatuur, serviesgoed, etc. Daarbij is het belangrijk rekening te houden met het feit dat teveel ‘prullaria’ een rommelige sfeer kan creëren. Daarom kan men kiezen voor een woonkamer kast die helemaal dicht is, of die deels dicht is.

Wanneer wordt gekozen voor een (deels) dichte kast, zijn er een aantal opties. Zo kan er gewerkt worden met deuren. Daarbij kunnen deuren ook gedeeltelijk van glas zijn, zoals je vaak ziet bij servieskasten. Ook hier geldt wel dat het mogelijk een rommelige indruk kan geven. Andere opties zijn om in plaats van met deuren, (deels) met lades te werken.

Tot slot is het ook belangrijk na te denken of de kast ook andere, wat luxere, functionaliteiten nodig heeft. Hierbij kan worden gedacht aan ingebouwde verlichting. Dit is bijvoorbeeld handig als het om een kast gaat waarin een verzameling staat, of wanneer de kast ook bedoeld is om wat sfeerverlichting te creëren. Daarnaast zijn er ook kasten met een ingebouwd audiosysteem. Dit zal vaker het geval zijn bij televisie meubels, waarbij overigens ook vaak is nagedacht over het opbergen van elektrische kabels.

Kortom, de keuze voor een geschikte woonkamerkast is geen makkelijke keuze. Bij Emob kan je, door haar uitgebreide assortiment aan Emob kasten, inspiratie opdoen om zo de perfecte keuze te maken!