Agritime
Image default
Woningen

Help mee aan een vlotte EPC-keuring

Laat u binnenkort een EPC-keuring uitvoeren in uw woning? Dan vraagt u zich misschien af hoe dit in zijn werk gaat en hoe u zichzelf daarop kunt voorbereiden. Eerst en vooral is het belangrijk om een echte expert de EPC-keuring te laten uitvoeren. In Melle, nabij Gent, vindt u Immo & Energie Diensten BV. Zij hebben de nodige expertise om deze keuring snel en efficiënt uit te voeren. Bovendien kunt u er zeker van zijn dat het attest dat zij opstellen volledig klopt en u een duidelijk beeld krijgt van de energie van uw woning.

Hoe kunt u zich voorbereiden?

Uiteraard kunt ook u al een steentje bijdragen aan een efficiënte EPC-keuring. U kunt namelijk reeds de juiste documenten verzamelen. Als u al deze documenten al verzamelt en klaarlegt, draagt u bij aan een vlekkeloos bezoek van deze firma. Ten eerste is het handig om de plannen van uw woning te hebben liggen. Op deze manier krijgt de deskundige meteen zicht op uw volledige woonst en weet die waar hij/zij zeker op moet letten. Verder is het ook handig om een lastenboek klaar te hebben. Hierin staan de materialen waaruit uw woning is opgebouwd, deze zijn van een cruciaal belang bij de EPC-keuring. Als u deze documenten niet hebt liggen, kan de keuring mogelijks wat vertraging oplopen. Wat u natuurlijk niet wilt omdat u hoe dan ook een EPC-certificaat moet kunnen voorleggen bij de verkoop of verhuur van uw huis. Verder kunt u ook nog facturen van materialen of installaties en technische documenten klaarleggen. Deze documenten zijn niet heel belangrijk, maar kunnen wel bijdragen tot een betere en vlottere keuring.

Schakel deze deskundige in

Als u een echte deskundige wilt inschakelen om een EPC-keuring te laten uitvoeren, kunt u best beroep doen op Immo & Energie Diensten BV. Zij werken altijd snel en efficiënt, maar u kunt hen uiteraard nog extra bijstaan door de nodige documenten al klaar te leggen. Hierdoor is uw keuring nog grondiger.

https://www.immo-diensten.be/