Agritime
Image default
Aanbiedingen

Een leven is meer waard dan een wagen.

auto verkopen belgie

 

auto verkopen 

tweedehands auto

 

Het secretariaat van het permanent preventief beleid heeft een lijst met 20 tips opgesteld om carjacking te voorkomen. Deze tips vind je hieronder en heb ze aangevuld met andere informatie. Neem deze vaardigheden serieus, het gevaar schuilt altijd in een kleine hoek

Bewaar altijd een kopie van de raad van bestuur en identificatiedocumenten

Neem altijd een kopie van de raad van bestuur en identificatiedocumenten mee. Maak ook foto’s van het voertuig om het voertuig nauwkeurig te beschrijven wanneer het wordt gekaapt. Bewaar deze bij de aankoopfactuur thuis.

Vul uw autosignaalformulier in

Vul vanaf de aankoopdatum van de auto het auto-logo in en bewaar het zorgvuldig. Download dit bestand als PDF. Als uw auto wordt gestolen, meld dit dan bij u bij de politie. Deze tafel is een waardevolle herinnering. Als er wijzigingen in uw auto zijn, breng dan de nodige aanpassingen aan op het identificatieformulier. Bij de verkoop van een voertuig moet dit identificatieformulier worden overhandigd aan de nieuwe eigenaar, die het nieuwe formulier kan ophalen bij de bevoegde politie of geautoriseerde garagehouder.

Gebruik geen antidiefstalmerk op uw auto

Plak geen antidiefstalmerk op de auto, want als de dader de betekenis ervan kent, is het meestal gemakkelijk om het antidiefstalsysteem te omzeilen. Alle systemen kunnen immers beschadigd raken. Maak het leven van een dief niet makkelijker. Als het merk een label op de auto heeft, verwijder deze dan en plaats het label in de map waar het label ook is geplaatst.

Sluit nooit auto- en huissleutels aan op dezelfde sleutelhanger

Laat de dief niet te gemakkelijk zijn. Verbind de sleutels van de auto en het huis niet met dezelfde sleutelring, anders kan het pakket worden gestolen. Laat bovendien nooit de reservesleutel in de auto achter.

Steek de sleutel in je zak

Zorg ervoor dat u tijdens het rijden de sleutel in uw zak heeft. Leg ze niet in je handen, want dan kun je aan de mogelijke daders aangeven dat je op het punt staat de auto te openen. Zorg er ook voor dat er geen verdachte mensen rond uw voertuig zijn. Als er verdachte personen of een groep verdachte personen in uw auto zitten, ga dan niet naar uw auto, maar ga terug naar kantoor of ga de winkel binnen, of doe dat niet, ga dan naar een drukke plaats. Als de dader bij uw terugkeer nog steeds aanwezig is, bel dan onmiddellijk de politie. U kunt uw vermoeden van diefstal van de auto aangeven.

Sluit de deur nadat u in de auto bent gestapt

Sluit de deur nadat u in de auto bent gestapt. Na een redelijke snelheid te hebben gereden, kun je de deur weer ontgrendelen. Maar vergeet niet om de deur weer op slot te doen wanneer u terugkeert naar langzaam rijden of stopt bij een rood licht. Het zijn juist de daders die regelmatig toeslaan.

Houd voldoende afstand

Houd indien mogelijk voldoende afstand om te manoeuvreren, zodat u niet bekneld kunt raken.

Parkeer het voertuig niet in de buurt van voertuigen die te dicht bij de weg staan.

Parkeer het voertuig niet in de buurt van voertuigen die te dicht bij de weg staan. Deze techniek wordt vaak gebruikt om je te dwingen te stoppen of zelfs af te stappen.

Blijf in de auto tijdens een aanrijding

Blijf bij een aanrijding in uw auto en wacht tot de eigenaar van een andere auto naar u toe komt. Open het raam halverwege zodat je met andere mensen kunt praten. Als de situatie verdacht lijkt, blijf dan in de auto en waarschuw onmiddellijk de politie met uw mobiele telefoon. Als er geen mobiele telefoon is, zet dan de knipperlichten aan, laat de hoorn klinken en activeer indien mogelijk het alarm van het alarmsysteem. Houd de deur te allen tijde op slot.

Doe voorzichtig

Als iemand de deur probeert te openen, laat dan de claxon klinken, zet de flitser aan en activeer indien mogelijk het alarm van het alarmsysteem.

Benader het rode licht niet op volle snelheid

Benader het rode licht niet op volle snelheid, maar benader langzaam. Wanneer u aankomt, is het indicatielampje mogelijk al groen. Op deze manier kunt u voorkomen dat u stopt.

Ga niet elke keer op dezelfde manier naar huis

Ga niet elke keer op dezelfde manier naar huis. Op deze manier ontvangt de dader geen informatie over uw gewoonten en kunt u ook voorkomen dat potentiële daders een ideale tijd voor carjacking plannen.

Controleer of het niet wordt gevolgd

Zorg ervoor dat u niet wordt gevolgd als u naar huis gaat. Als dit het geval is, ga dan alsjeblieft je huis niet binnen, maar loop het blok rond om te zien of je nog steeds wordt achtervolgd. Ga dan naar het politiebureau of bel de politie. Zorg ervoor dat je het voertuig dat je achterna zit (autotype-fabrikant-kenteken) en de inzittende zo nauwkeurig mogelijk kunt omschrijven.

Als de situatie abnormaal lijkt, stop dan de motor niet

Als de situatie abnormaal lijkt, stop dan de motor niet, dus als iemand je wil beroven, heb je nog steeds een kans om weg te rijden.

Zet je auto in de garage

Als je een garage hebt, zorg er dan voor dat je de auto in de garage zet om de aandacht van potentiële dieven te vermijden. Sluit de garagedeur en de autodeur en verwijder de sleutel uit het contact.

Zorg voor goede verlichting op de oprit van de woning

Zorg voor goede verlichting thuis of op de oprit. Als u geen oprit heeft, parkeer dan uw auto in de best verlichte ruimte.

Verleid de boosdoener niet

Provoceer de daders niet door een draagbare pc, de koffer van een diplomaat, een mobiele telefoon, een draagtas of andere waardevolle spullen (inclusief de boorddocumenten van het voertuig) in de auto achter te laten. Stop deze niet in je koffer, carjackers liggen altijd op de loer.

Help de slachtoffers van carjacking

Als je getuige bent van een auto bovenop de auto, help de slachtoffers dan om ze te respecteren – zodra hun auto is beroofd (breng ze naar het dichtstbijzijnde politiebureau en geef zoveel mogelijk details (beschrijving van de dader en zijn voertuig) ), …) Onthoud dat carjacking niet alleen bij anderen voorkomt, dus wees visionair en wijs – als u een vergelijkbare situatie tegenkomt, wilt u ook dat anderen hetzelfde voor u doen.

Verzet je niet

Als u het slachtoffer wordt van een topauto, verzet u zich dan niet, maar let op alle details van deze situatie. Kijk echter niet naar de daders om escalerend geweld te voorkomen. Meld u onmiddellijk bij het politiebureau.

Let vooral op de volgende gegevens van de dader:

Fysieke kenmerken, zoals lichaamsbouw, leeftijd, sieraden of tatoeages, haarkleur …

Andere functies, zoals taal, kleding …

Voertuigen, merken, kleuren en kentekens bestuurd door criminelen

De richting van zijn ontsnapping

Verdedig nooit uw voertuig

Verdedig uw voertuig niet ten koste van uw leven en probeer de dader niet bang te maken. Uw auto is uw leven niet waard. Hoe mooi of kostbaar het ook is.

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/waarde-2e-hands-auto-bepalen-belgie/