Agritime
Image default
Winkelen

Couture en ready-to-wear uit de Valentino webshop: wat is het verschil?

Couture en ready-to-wear zijn twee termen die vaak in de mode-industrie worden gebruikt om de verschillende niveaus van kledingproductie en -verkoop aan te duiden. Hieronder leggen we het verschil tussen couture en ready-to-wear uit.

Wat is couture?

Couture, ook wel haute couture genoemd, verwijst naar kleding die op maat is gemaakt voor een individuele klant. Het productieproces voor couturekleding is zeer arbeidsintensief en elk stuk wordt met de hand gemaakt door hoogopgeleide ambachtslieden. Couturekleding is vaak van de hoogste kwaliteit, gemaakt van de fijnste stoffen en versierd met de mooiste details. Veel bekende modemerken, waaronder Chanel, Valentino en Yves Saint Laurent, maken couturekleding.

Wat is ready-to-wear?

Ready-to-wear, ook wel prêt-à-porter genoemd, verwijst naar kleding die in grote aantallen wordt geproduceerd en direct beschikbaar is voor verkoop in winkels. Het productieproces voor ready-to-wear kleding is minder arbeidsintensief en wordt meestal gedaan met behulp van machines. Het ontwerp van ready-to-wear kleding kan variëren van eenvoudige, alledaagse stukken tot meer trendy en modieuze kleding. Je shopt bijvoorbeeld de prachtige ready-to-wear kledingstukken van Valentino in de Valentino webshop.

Tussencategorie

In de mode-industrie is er ook een tussencategorie die bekend staat als demi-couture of semi-couture. Dit verwijst naar kleding die gedeeltelijk met de hand is gemaakt en gedeeltelijk geproduceerd met machines. Deze categorie zit tussen couture en ready-to-wear in en is over het algemeen iets betaalbaarder dan couturekleding, maar nog steeds van hoge kwaliteit en ontworpen om aan individuele wensen te voldoen.

Hoogwaardige modemerken online bestellen

Over het algemeen geldt dat het verschil tussen couture en ready-to-wear ligt in de mate van exclusiviteit, kwaliteit en prijs. Couturekleding is vaak het toppunt van mode en wordt alleen gekocht door de meest welgestelde klanten, terwijl ready-to-wear kleding ontworpen is voor een breder publiek en betaalbaarder is. Wil je items van Valentino online bestellen? Dat doe je in de Valentino webshop van Mania-K. In deze Valentino webshop vind je kleding en accessoires voor dames en heren.

https://mania-kwebshop.be/