Agritime
Image default
Tuin en buitenleven

Basis tuinhuisjes ontwerpen

Veel voorkomende tuinhuisjes zijn tegenwoordig van het type A-frame en schuuraccommodaties. Er zijn ook vele andere stijlen zoals huisdierenschuren, speelhuisjes, huisjes of een miniatuurversie van uw eigen huis. Buitenopslag kan worden uitgerust met een veranda en andere accessoires. Als u kijkt naar de ontwerpen van de tuinhuisjes, kijk dan naar wat elke fabrikant te bieden heeft.

Voor een garage waar u van plan bent om speelgoedvoertuigen, fietsen, motorfietsen en zelfs auto’s te parkeren, zijn er pakketten beschikbaar in verschillende maten. Bij het kiezen van een garage moet je natuurlijk wel het aantal voertuigen in het huishouden bij elkaar optellen. Meestal zijn garages ook ontworpen voor het onderbrengen van autoreparatiegereedschap, onderdelen, benodigdheden en reinigingsapparatuur. Omdat garages gewaardeerd worden om hun kwaliteit in het interieur, zijn de ontwerpen voor het exterieur meestal minimaal en simplistisch.

Een tuinhuisje ontwerpen voor voertuigen moet een sterke basis hebben. U kunt kiezen uit beton, betonblok, drukbehandeld timmerhout, baksteen of multiplex platen om de hele structuur te ondersteunen. De hoogte van het dak moet voldoende ruimte geven voor mensen om in en uit te bewegen. Tuinschuurontwerpen kunnen ramen bevatten om een goede ventilatie in de schuur te bevorderen. Een ander populair tuinhuisontwerp is die voor de bouw van serres. Outdoor structuren voor planten hebben een goede ventilatie nodig. Het is een goed idee om te bouwen in de buurt van een waterbron voor beter sanitair en onderhoud. Zorg voor een werkbank, haken voor het ophangen van tuingereedschap en planken.

Als u van plan bent een schuurtje te bouwen dat kan dienen als een kwekerij voor jonge planten, maar ook als een kas voor orchideeën, dan kunt u kijken naar grotere tuinhuisjes. U kunt het dak van het tuinhuis laten maken van plastic of glas. De beste vloerbedekking voor een op maat gemaakte kas is beton. Haken kunnen ook handig zijn voor manden en ladders. Elektriciteit is ook een must voor potloodsen en sanitair.

Afhankelijk van het type buitenhuisje dat u wilt hebben, kunt u kiezen voor accessoires om het tuinhuisje nog interessanter te maken. Items zoals dakramen, koepels, alarmsystemen, bewegingsmelders en opbergmeubels kunnen apart worden gekocht. U kunt rekken laten installeren of opslagcontainers kopen om de op te bergen items beter te organiseren.

Het vinden van het juiste ontwerp is belangrijk; het kan meer afhangen van de inrichting van uw achtertuin, de stijl van uw huis, welke ramen u moet gebruiken, welke accessoires u moet toevoegen en de beschikbare ruimte om een tuinhuisje te bouwen dan wat dan ook.

Schuren worden gebruikt voor de opslag van tuingereedschap, grasmachines, tuinbenodigdheden, apparatuur, overtollige spullen, buitenprojecten, frezen, en zelfs het kinderspeelgoed. Er zijn veel ontwerpen beschikbaar met stap-voor-stap instructies, video’s en zelfs workshops om u te helpen bij het bouwen van een eigen tuinhuisje.

Gerelateerde artikelen

Biomassa, zestig procent van de duurzame energie in Nederland

Groenspecialist ontwerpt uw tuin en kan bomen rooien bij u in Den Haag