8 tips om niet gebeten te worden door muggen | Anti vliegenshop

Gestoken worden door een mug is nu nooit echt fijn. De bult begint namelijk altijd wel te jeuken en hij blijft ook nog eens vrij lang zitten op je arm of been. Vandaar dat het handig is als je weet wat je moet doen om niet gestoken te worden door de mug. Hier hebben we voor jou de acht beste tips om een muggenplaag te voorkomen en om je te beschermen:

  1. Koop een muggenlamp – een muggenlamp is een soort lamp die de muggen aantrekt. Als de mug te dichtbij de lamp komt dan gaat hij dood door een stroomschok. Het is dan ook een heel erg effectieve manier om de muggen dood te maken in de tuin. Een goed product is Cyclone, heeft veel soorten functies en is een zeer betrouwbaar product met veel beoordelingen. Zoiets is echt vele malen beter dan een muggenvanger.

  2. Douche regelmatig – als je vaker onder de douche stapt dan zul je minder snel zweten Muggen houden van de geur van zweet, hier komen ze dan ook op af. Spoel je dus regelmatig af om er minder last van te hebben van muggenbeten

  3. Verminder parfum – parfum heeft over het algemeen een heel erg zoete geur. Dit is dan ook weer een van de geuren waar de mug op af kan komen. Het kan dan ook ontzettend veel helpen als je in de zomer iets minder parfum op spijt. Zo ruik je ineens veel minder zoet en zul je minder snel gestoken worden.

  4. Open ramen – doe in de zomer de ramen overdag dicht of op een kier. Zo zorg je er voor dat er minder muggen en vliegjes naar binnen zullen komen, kans op beten neemt dus af.

  5. Geen afval – muggen komen ook af op etensresten en afval. Het is dan ook belangrijk dat je het wel een beetje schoon houdt in huis. Als je dan ook buiten eet dan moet je wel even kijken of je het een beetje schoon hebt gehouden, ruim etensresten even op en gooi het weg

  6. Ventilator – als je gaat slapen kun je een ventilator naast je bed zetten. Dit zorgt er voor dat er geen stille lucht is, de mug kan zo moeilijker je kamer in vliegen en jouw prikken

  7. Citronella – dit is eigenlijk een stof die de mug ervan weerhoud om jou te bijten. De mug kan niet goed tegen de zure lucht, als je dit opsmeert is de kans op beten kleiner.

  8. Droog je af – na het zwemmen moet je je goed en voldoende afdrogen. Het blijkt namelijk dat de muggen ook sneller op je af komen als je net klaar bent met zwemmen, afdrogen is dus echt een tip voor als je niet gestoken wilt worden.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.